logo

Kinderen en lopen

Doorgezakte voeten- naar binnen lopen - verzwikken van de enkels- scheef lopen- niet goed kunnen rennen- slingeren met het been.

Loopt je kind anders of heeft je kind klachten van de voet, enkel of knie?

Als oefentherapeut Mensendieck behandel ik regelmatig kinderen met loopproblemen. Samen met jou en je kind onderzoek ik het looppatroon van je kind en de oorzaak van de klachten bij het lopen. We kijken naar wat opvalt bij het lopen en hoe dit kan worden verklaard vanuit de houding, stand van de gewrichten, kracht en lengte van de spieren en de coordinatie van de bewegingen. Vaak zien we daarbij ook een verschil tussen de linker en rechter kant van het lichaam.

In de oefentherapie behandeling wordt met speelse oefeningen die passen bij de leeftijd van het kind het probleem bij het lopen verminderd of verholpen. Meestal betrek ik hierbij ook de sport van het kind of de reden waarom het fijn is om op een goede manier te lopen. Dat kan bijvoorbeeld beter rennen bij voetbal of hockey zijn of minder vaak struikelen.

Voor kinderen tot 18 jaar kan de oefentherapie Mensendieck behandeling geheel of deels worden vergoed vanuit de basisverzekering.