logo

Vergoeding door zorgverzekeraar

Vergoeding van een behandeling oefentherapie verloopt volgens de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Met de meeste zorgverzekeraars heb ik een contract afgesloten. Hierdoor kan ik de oefentherapie behandelingen direct bij uw zorgverzekeraar declareren.
Dit geldt niet voor zorgverzekeraar SZVK en CZ. Met deze zorgverzekeraars heb ik geen contract afgesloten en dient u de nota zelf in bij de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding kan hierdoor afwijken.

Wanneer u niet voor oefentherapie of fysiotherapie bent verzekerd, kunt u een behandeling volgen tegen het praktijktarief. Voor de tarieven die de praktijk hanteert kunt u hier klikken.

Mijn praktijk is direct toegankelijk, wat betekent dat u meestal geen verwijzing meer nodig heeft. Hierop zijn uitzonderingen, waar ik bij aanmelding naar zal vragen.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar wordt oefentherapie Mensendieck bij een niet chronische indicatie alleen vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
Bij een volwassenen vanaf 18 jaar met een chronische indicatie vindt eerst vergoeding vanuit de aanvullende verzekering en daarna vanuit de basisverzekering plaats.

Voor de behandeling van artrose worden 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Oefentherapie valt niet onder het standaard eigen risico.