logo

RSI of KANS klachten

Bij RSI of KANS is er sprake van klachten in de handen, pols, arm, elleboog, schouder of bovenrug, die samenhangen met overbelasting.

Symptomen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld: pijn, verkramping en stijfheid, een veranderde gevoeligheid in bijvoorbeeld de vingers, kleurverandering of koudere handen, minder kracht of onhandigheid.

Meestal beginnen de symptomen van RSI of KANS geleidelijk en verdwijnen ze weer als je een andere activiteit gaat doen. Bij de mensen met RSI of KANSklachten die ik in mijn praktijk zie, houden de klachten vaak al een aantal weken tot maanden aan.

Ik onderzoek tijdens de intake en het houdings- en bewegingsonderzoek de mate van de klachten en hoe deze samenhangen met de houding, beweging, samenwerking van de spieren, spierspanning, ergonomie, wijze van werken, invloed vanuit de ademhaling en algehele spanning.

Daarna stel ik een behandelplan op om de bron van de klachten aan te pakken. In de behandeling geef ik veel uitleg en laat ik je bewust worden van hoe je de klachten kunt verminderen met oefeningen, het veranderen van je houding, manier van bewegen, goed instellen van je werkplek, je werkwijze en ontspanning.