logo

Spier- en gewrichtspijn

Pijnlijke nek en schouders - hoofdpijn - pijn in armen en polsen - rugpijn - pijn in heup, knie en voeten.

Zowel pubers, jongeren, volwassenen als ouderen komen in mijn praktijk voor de behandeling van pijnklachten.
Pijnklachten kunnen ontstaan door overbelasting van spieren of gewrichten. Als overbelasting te lang duurt kan een spier of gewricht zich niet goed herstellen. Er kan verkramping, vermoeidheid of ontsteking optreden, waardoor de spier of het gewricht in de samenwerking met andere spieren en gewrichten zijn taak niet meer goed kan doen. Als dit lang aanhoudt gaan de andere spieren en gewrichten zich aanpassen aan deze situatie en ontstaat er dysbalans in het lichaam.

Voorbeelden waardoor overbelasting kan ontstaan:
de dagelijkse belasting is te zwaar of eenzijdig;
verkeerde werkhouding
een standsafwijking in de gewrichten;
er is een spier of gewrichtsaandoening waardoor de belastbaarheid is verminderd;
de manier van beweging is te gespannen;
spieren kunnen tijdens rust niet goed ontspannen en herstellen.

Ik ben als oefentherapeut gespecialiseerd in het analyseren van afwijkingen en aanpassingen in de samenwerking tussen spieren en gewrichten bij dagelijkse houdingen en bewegingen.
Door de dysbalans in deze samenwerking te herstellen, kunnen overbelaste spieren en gewrichten tot rust komen en hun taak beter uitvoeren. Door een betere samenwerking tussen de spieren en gewrichten neemt overbelasting en pijn af.

Een verbetering in de samenwerking tussen spieren en gewrichten wordt bereikt met een op maat gemaakt oefenprogramma (iedereen is immers uniek). Dit wordt zoveel mogelijk ingepast bij de dagelijkse bezigheden.